Instructies Racemap (virtuele run)

Op deze pagina vindt u de instructies om uw virtuele run goed te doorlopen.

Wij raden u aan om de uitgebreide instructie (PDF) te lezen. Deze legt de procedure uit aan de hand van afbeeldingen en bevat ook informatie over het volgen van deelnemers en duidingen van iconen binnen de app. Klik op de knop hieronder om het document te openen.

Uitgebreide instructies virtuele run (PDF)

Verkorte instructies:

Optie 1: Lopen met de Racemap app

1. U heeft in uw mail óf een code óf link ontvangen. In het eerste geval voert u de code in op het beginscherm van de app (dus niet eerst een evenement selecteren).
In het tweede geval klikt u op de link, deze stuurt u vervolgens automatisch door.

2. In het volgende scherm controleert u gegevens. Klik na controle op ‘Activate live tracking’. NB Hiermee start u niet de live tracking sessie.

3. Wanneer u op ‘Start live tracking’ klikt, start uw loop ook daadwerkelijk. Zorg ervoor dat uw locatie aanstaat en dat de app toestemming heeft deze te gebruiken. Zet eventuele energiebesparing van uw telefoon uit zodat de app onderweg niet wordt afgesloten.

4. Wanneer u klaar bent met lopen drukt u op ‘Pause live tracking’. Hiermee is uw loop voltooid. We adviseren altijd even door te lopen en niet gelijk de tijd te stoppen, zodat met zekerheid de afstand is afgelegd.

Indien u de app te lastig of omslachtig vindt, kunt ook gebruik maken van een andere app of tracker. Gebruik uw vertrouwde app en laat deze de afstand meten, zo weet u 100% zeker dat het lukt. Hoe dat werkt staat hieronder beschreven.

Optie 2: Gebruik van eigen sports tracker

1. Loop en registreer uw route met uw eigen tracker, zoals Strava, Runkeeper, Garmin, Polar of Suunto.

2. Upload het GPX/KML/TCX bestand op de website van Racemap en vul de event code in die u eerder heeft ontvangen in de mail. De code bestaat uit zes letters/cijfers. Indien u een link heeft ontvangen staat deze code achteraan de link.

Indien het tracken van uw loop maar deels gelukt is met de Racemap app, kunt u het niet overschrijven met een eigen GPX bestand. Stuur in dit geval uw GPX bestand op naar het e-mailadres in de ontvangen mail.