QR-timing

Timing met handscanners

De handscanner is ontwikkeld voor evenementen die enkel met QR-codes of barcodes timing willen doen. De scanner biedt daarmee op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om deelnemers van een tijd te voorzien. Voor veel evenementen waarbij 100% nauwkeurige tijdmeting niet nodig is vormt dit een uitkomst, zoals bij wandeltochten.

Elke deelnemer krijgt een unieke QR-code of barcode welke zij bij zich draagt in de vorm van een polsbandje, wandelkaart of code op de telefoon. Vervolgens kan bij de start, eventuele tussenlocaties en bij de finish deelnemers gescand worden zodat hun tijd geregistreerd wordt. De polsbandjes en wandelkaarten zijn op maat te maken in de huisstijl van uw evenement. Ook kunnen de QR-codes gepersonaliseerd worden.

Finishfoto’s, finishvideo en certificaat
Doordat er een tijd geregistreerd wordt is het mogelijk om aan die tijd ook finishfoto’s en -video te koppelen. Zodoende treffen deelnemers niet alleen hun tijd aan op de uitslagpagina, maar ook hun juichende of kruipende zelf. Aangevuld met een downloadbaar certificaat van hun prestatie.

Bekijk voorbeeld uitslag

Live overzicht
Voor de controlekamer is er een overzichtspagina beschikbaar waar men live alle data van de deelnemers kan inzien. Zo is te volgen hoeveel deelnemers er zijn gestart, gefinisht of nog onderweg zijn.

API-koppelingen
Het handscannersplatform kan gekoppeld worden met externe platformen om de geregistreerde tijden realtime door te geven. De Racetimer app is hier een voorbeeld van. Zodoende kunnen familie en vrienden live de doorkomsttijden volgen van een deelnemer en een deelnemer direct zijn of haar uitslag zien in de app.

In het kort
– Tijdregistratie via QR- of barcodes middels handscanners
– Goedkoper alternatief voor meting met chips
– Geen 100% accurate tijdmeting, maar wel alle andere voordelen zoals: uitslagenpagina met tijd, finishfoto’s en certificaat. Live inzichten en koppelingen met andere platformen.

Voorbeeld polsbandjes