FAQ

Veelgestelde vragen

Vragen van organisatoren

De betrouwbaarheid is 99,99%. Er kunnen altijd factoren zijn die er voor zorg dragen dat niet alles 100% geregistreerd wordt. Veelal door menselijk handelen veroorzaakt.

Racetimer heeft een prijs-prestatie verhouding die meer dan concurrerend is.

Naast een goede prijs-prestatie verhouding biedt Racetimer ook enkele opties aan, zoals onze sponsor service, waarmee u als organisatie geld kunt verdienen.

Ja, wij maken zelfs de uitslagen voor u.

Ja alle uitslagen zijn real time beschikbaar. Er zijn mogelijkheden om middels grote TV schermen de uitslagen te presenteren.

Ja, Racetimer heeft een 1 op 1 koppeling met stopwatch.nl

Ja, dat is Racetimer. Daar waar mogelijk vragen we wel om te zorgen voor stroom.

Er zijn allerlei manieren waarmee u met de diensten van Racetimer geld kunt verdienen. Deze diensten verkoopt u aan sponsors. U kunt meer lezen over onze diensten door verder te lezen op de betreffende pagina.

Vragen van deelnemers

Dit is de tijd gemeten vanaf het startschot tot het passeren van de finish door de deelnemer. Dit hoeft dus niet de feitelijk gelopen tijd van een deelnemer te zijn. wanneer je verderop in het startvak stond, duurde het even voordat je over de startlijn kwam. Zie ook vraag: Wat is de netto tijd?

Dit is de exacte gelopen tijd van een deelnemer. Gemeten vanaf het moment passeren startstreep door de deelnemer tot en met het passeren van de finish door de deelnemer.

Ja, een andere wijze van bevestiging zorgt ervoor dat we uw wedstrijdtijden niet kunnen registreren.

Ja, dit zorgt ervoor dat we uw tijden goed kunnen registreren.

Nee, dit vermindert de mate van registratie.

Bij voorkeur niet. Wanneer u echter bij het passeren van de registratiepunten de heupband verplaatst naar de borst dan kan dat. Het is belangrijk dat op het moment van registratie/passage uw startnummer zich op de juiste plek bevindt en op de juiste wijze is gevouwen.

Nee. Ten eerste vermindert dit de werking van de chip en ten tweede heeft de sponsor veel geld betaald voor zijn reclame uiting en daardoor is het mede mogelijk gemaakt om het evenement plaats te laten vinden.

Nee. Feitelijk is alleen uw startnummer op de chip geprogrammeerd. Op basis van uw inschrijf gegevens worden deze gegevens aan het nummer gekoppeld. De chip weet verder dus niets. Wanneer u een andere afstand gaat lopen dan aangegeven op uw inschrijfformulier zorgt de chip er niet voor dat alles dan ook vanzelf goed in de uitslagen komt.

Wanneer u met het startnummer van iemand anders loopt weet de chip dit ook niet.

Nee, de chip heeft geen GPS eigenschappen.

Ja dat kan, alleen heeft u dan geen tijdregistraties meer.

Dat kan, alleen zullen de chip en de antenne hierdoor beschadigen en heeft u geen tijdregistraties meer.

Nee, de chip zend verder geen signaal uit en kan dus niets verstoren.

Nee, het is een vergelijkbare frequentie als bij telefoonverkeer.

Ja, water/vocht is geen enkel probleem voor de werking van de chips.

Nee, het borstnummer moet, zoals de naam doet vermoeden, op de borst gedragen worden.

Nee, chips van andere systemen werken niet met het Racetimer registratie syteem.

De registratie wordt hierdoor bemoeilijkt. U dient het startnummer altijd zichtbaar te dragen.

Nee. De chip heeft alleen een nummer toegekend gekregen en door koppeling met het inschrijfbestand de verdere specifieke kenmerken. Zie verder: Kan een chip zelf denken?

Veel organisaties hanteren in de rangschikking de volgorde van binnenkomst van lopers. Dat is dus de bruto tijden rangschikking. De nettotijden zijn een extra service naar lopers om kenbaar te maken wat de exact gelopen tijd is. Zie tevens “Wat is de bruto tijd?” en “Wat is de netto tijd?”.